tiistai 15. tammikuuta 2019

Supo seuraa...

Meinasi pörssi ehtiä menemään kiinni ennen kuin sain silmät auki. Työukko painoi eilen töitä sen verran railakkaaseen tahtiin, että uni maistui. Joidenkin tuhansien edestä tuli eilen tehtyä vahinkoja töissä ja sekös työukkoa aina sapettaa. Mutta jääköön toiseen kertaan tämä tarina.

Helsingin pörssissä kaupankäynti sulkeutuu klo 18.30, työukko avasi silmät klo 18 ja lähti keittelemään kahvia. Huomasin siinä, että ei perkele tässähän on vain 15 minuuttia aikaa tehdä kaupat, enkä vieläkään ollut päättänyt mitä osaketta ostaisin. Keittiön pöydälle oli jäänyt lojumaan F-Securen tyhjä myyntipakkaus ja päätös oli valmis. Ostin osakkeita 42 kappaletta yhteishintaan 108€ ja hilut päälle, merkintäpalkkio oli jälleen tuttu ja turvallinen 3€, eli noin 18 markkaa. F-Securen osakkeen ostaminen oli nyt jälkikäteen ajateltuna sopiva valinta minulle, koska olen niitä ihmisiä, jotka uskovat ne kaikkein päättömimmätkin salaliittoteoariat ja tottakai myös SuPo kuuntelee kaikki puhelut ja varmasti myös asuntoni on mikitetty vessan lattiaa myöten. 

Ostopäätös F-securesta oli siis hetken mielijohde, kaupan jälkeen tutkin hieman tarkemmin yrityksen kehitystä ja nykytilannetta. Vuoden aikajaksolla tarkasteltuna yritys on menettänyt osakkeen arvostaan 37,87% mikä on melkoisen suuri arvonlasku. Osakkeen arvo on joskus ollut lähes 4,5€ ja tänään ostin sitä hintaan 2,515€. Viime aikona F-secure on kuitenkin osoittanut nousun merkkejä, osake on nousut kuukauden aikana 7,96%. Oma mielipiteeni on, että tietoturva-ala on yleisesti ottaen nousussa, koska ihmiset alkavat ymmärtää kokoajan enemmän ja enemmän tietoturvan tärkeyden. Itse ostin ennen Joulua F-securen kaikenkattavan tietoturvan ja asensin sen pöytäkoneeseen,puhelimeen ja tablettiin. Kahden vuoden lisenssi maksoi noin 70€. Freedome VPN oli minulle uusi tuttavuus, mutta kätevä palvelu mielestäni. Tämäkin blogipostaus näyttäisi tulevan Sveitsistä, jos asiaa joku alkaisi tutkimaan.

Otin tottakai myös puhelun Kyöstille sen jälkeen kun olin ostanut F-securen osaketta. Kyösti piti päätöstäni vähintäänkin kelpona valintana. Kyösti heitti taas viiltävää analyysia sijoitusmaailmasta ja hänen pieleen menneet bitcoin sijoituksensa vilahtelivat myös keskustelussa. Jos nyt ihan oikein muistan, Kyösti esitti jonkinlaisen näkemyksen siitä, että suorissa osakeostoissa ei saisi olla kiinni enempää kuin 20% kaikesta sijoitusvarallisuudesta, muuten riski kasvaa liian isoksi. Kyösti totesi, että riski se on paljaalla panemisessakin, mutta sitä tekee silti, koska se on parasta niin. Tähän Kyösti lisäsi, että tällä ajatusmallilla Bitcoin sijoitukset olivat yhtäaikaa vahinkoraskaus ja klamydia. Huonomminkin olisi toki voinut käydä.

Nyt sitten vain seuramaan F-securen ja Sotkamo Silverin osakkeen arvonkehitystä. Sotkamo Silveristä kuulin sellaista huhua, että maaliskuussa pitäisi toiminnan pikkuhiljaa alkaa, toivottavasti tämä saisi osakkeen kurssiin jyrkkään nousuun. Seuraavan osakeostoni teen todennäköisesti tämän kuukauden lopussa tai ensi kuun alussa. Yritän seuraavan kerran tehdä hieman isomman kertaoston, mutta koskaanhan ei tiedä mitä rahareikiä tässä ilmaantuu. Helmikuussa pitäisi ainakin maksaa loppuosa mätkyistä valtiolle ja varmaan ajoneuvovero laputkin kolahtavat postiluukusta. Toki myös auto pitää käydä katsastamassa Helmikuussa, viime vuonna unohtui tämäkin toimitus, joten pääsin sakkolappu kourassa ajamaan poliisin perässä katsastuskonttorille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti