maanantai 14. tammikuuta 2019

Muumimukihelvetti

Ei ollut vielä tänään siirtynyt rahaa nordnettiin, joten uuden sijoituksen tekeminen jää huomiselle. 110€ lähtee kiinni johonkin osakkeeseen seuraavalla kerralla. Edelleenkin pähkäilen mitä osaketta ostaisin, päätös ei ole koskaan helppo. Kyösti mm ehdotti, että löisin lisää rahaa kiinni Sotkamo Silveriin, mutta en nyt ainakaan ihan alkuun osta heti saman yrityksen osakkeita. Suoraan sanottuna Kyöstillä tuntuu jopa olevan jonkinnäköinen pakkomielle Sotkamo Silveriin. En pitäisi ihmeenä sitäkään, että Kyösti olisi kyseisen yrityksen suurin osakkeenomistaja. Mutta höpötykset sikseen, uskon itsekin, että tulevaisuudessa, kunhan toiminta lähtee kunnolla käyntiin, osakkeen arvo nousee useamman euron arvoiseksi. Eli tuotto-odotukset ovat riskiin nähden kohdillaan.

Tänään en päässyt osakkeita ostamaan, mutta työukolla on tottakai aina jotain pientä bisnestä meneillään. Tänään oli vuorossa muumimuki bisnes.

Jotkut tuhansista lukijoistani varmasti muistavat viime vuonna yhden päivän ajan myynnissä olleen Muumin päivä kahvimukin, jota myytiin hintaan 29,90€. Työukko osti kyseistä mukia useamman kappaleen sijoitusmielessä. Muuminpäivämukibuumin (helvetti mikä sanahirviö) ollessa kuumimmillaan myin kolme mukia yhteensä 450€ hintaan, eli tein voittoa 120,10€ per muki. Pidin voittoa kohtuullisena. Jätin kuitenkin itselleni muutaman mukin vielä odottamaan mahdollista arvonnousua ja yhtä pidän itselläni käytössä viinimukina.

Jouduin ottamaan Muumin päivä mukini torista pois myynnistä, koska en enää jaksanut otsikon mukaista Muumimukihelvettiä. Muutamalla mukeja tiedustelleella oli lievästi sanottuna tunteet hieman pinnassa. Eräskin kyselijä haukkui minut puhelimessa lyttyyn kun en suostunut myymään mukia hintaan 29,90€, koska hänen mielestään muumimukeilla voiton tekeminen on moraalitonta. Lisäksi sähköpostiin tuli useita nyyhkytarinoita siitä miksi minun pitäisi antaa muki ilmaiseksi juuri hänelle. Näihin en vastannut mitään. Aloin miettimään, että uskaltaako tässä sopia kenenkään kanssa kaupantekoa kasvotusten muumimukien suhteen, koska mukit tuntuvat joillekin olevan henki ja elämä. Vittumaistahan se olisi koko kaupanteon ajan pelätä, että lähteekö tämän myyntiaktin jälkeen enää terveenä, saati hengissä kotiin. Työukko on yleensä melko rauhallinen eläin, mutta yhteen muumimukin kyselijään meni sen verran hermot, että totesin hänelle, että heitän mukin mieluummin vaikka seinään kuin myyn hänelle ja löin luurin korvaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti