lauantai 9. maaliskuuta 2019

Perjantain Flow

Oli tarkoitus blogitella jo perjantaina töiden jälkeen, mutta en sitten jaksanut. Unirytmi hieman sekaisin, joten nyt yöllä on hyvin aikaa päivitellä kuulumisia blogiin.

Perjantaina töissä tauolla tarkistelin hieman salkun tapahtumia nordnetistä ja hämmästyin aiemmin ostamani Flowscape senttiosakkeen hurjaa nousua. Osake oli jossain vaiheessa noussut jo reilusti yli 40%,mutta pörssin sulkeuduttua kasvua olikin "vain" 34,43%. Ostin osakkeita 160 eurolla ja nyt niiden arvo on 232€,eli rahallista kasvua on tullut 72€. Olin aluksi, että mitä helvettiä on tapahtunut, joten aloin tutkimaan asiaa netistä. En kuitenkaan löytänyt mitään yksiselitteistä vastausta osakkeen nousulle. Helmikuussa Flowscape oli tiedotteen mukaan tehnyt 2 miljoonan kruunun sopimuksen hollantilaisen yrityksen kanssa, mutta en usko sen selittävän näin kovaa osakkeen arvon nousua. Tarkistelin Nordnetistä osakkeella tehtyjä kauppoja ja niitä näytti olevan runsaasti. Epäilen, että joku on tehnyt suuren kertaoston ja tämä on nostanut osakkeen arvoa reilusti. Kävi mielessä, että kyseessä olisi jonkinlainen osakekeinottelu, eli joku ostaa osaketta isolla määrällä, saaden näin osakkeen rajuun nousuun ja myy sen sitten isolla voitolla maanantaina. Mielenkiinnolla odottelen maanantaita, että miten osakkeen arvo silloin tulee käyttäytymään. Kuten aikaisemmin muistaakseni totesin, myyn omat Flowscape osakkeeni vasta sitten kun niiden arvo on vähintään 1€ per osake, jolloin otan 30000€ ulos. Lottokuponki näytti heräävän perjantaina henkiin ja hyvä niin.

Siirsin perjantain tilipäivänä 200€ nordnetin tilille, mutta siirtoviiveen takia rahat tulevat käyttööni vasta maanantaina, jolloin pääsen taas osakekaupoille. Tutkiskelin hieman mahdollisia ostokohteita ja päädyin Capman nimiseen yhtiöön. Capman maksaa tänä vuonna osinkoja melkein 7% verran ja 14.3 osakkeen pitää viimeistään olla salkussa osingon saadakseen, joten maanantaina ehtii vielä hyvin lyödä kaupat lukkoon. Itselläni meni tuo Capmanin bisnesidea hieman yli hilseen, joten en edes yritä sitä itse tähän alkaa selittämään vaan lainaan litanian suoraan yrityksen sivuilta.

"CapMan on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoittaja. Tarjoamme laajan kirjon sijoitustuotteita ja palveluita. Olemme kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa viimeiset 30 vuotta yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Palveluksessamme on 120 pääomasijoittamisen ammattilaista ja hallinnoimme yhteensä yli 3 miljardin euron pääomia. Tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille. Toimimme laajasti listaamattomalla markkinalla paikallisesti erikoistuneiden tiimien kautta. Nykyiset sijoitusalueemme kattavat kohdeyhtiösijoittamisen, kiinteistösijoittamisen ja infrastruktuurisijoittamisen. Palveluliiketoimintaamme kuuluvat hankinta- ja ostotoiminnan, varainhankinnan sekä rahastojen hallinnoinnin palvelut."

Kuulosti sen verran hyvältä, että tuohon ajattelin rahani laittaa kiinni. Houkuttelevaa oli myös se, että yhtiön tavoitteena on maksaa joka vuosi kasvavaa osinkoa. Toisaalta Capman on täysin erilainen yhtiö kuin aiemmin ostamani ja tavoitteenani onkin, että salkussa on hajautettuna rahaa usealle eri toimialalle. Oli ehkä hieman uneliasta höpöttelyä tämä blogiteksti, mutta tulipahan höpöteltyä taas jotain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti