lauantai 23. helmikuuta 2019

Osinkoa pukkaa

Ajattelin taas pienen tauon jälkeen ottaa kynän kauniiseen käteen ja kirjoitella hieman kuulumisia. Salkun kokonaistilanne näyttää tällä hetkellä ihan kohtuulliselta, vaikka pienoista laskua on ollut. F-secure on hyvän alun jälkeen ollut pienoinen pettymys, tuotto on 10,69% miinuksella, mutta uskoisin, että nousua on tulossa. Flowscape on 1,28% miinuksella, välillä taidettiin olla lähes 15% voitolla, mutta osakkeen arvo heiluu senttiosakkeelle tyypilliseen tapaan pörssissä kuin hullun mulkku, joten ei mitään hätää. Sotkamo Silver on tuoton osalta 7,77% plussan puolella ja tämä korjaa hieman muiden osakkeiden tuottamia tappioita. Käsittääkseni nordnetin järjestelmä laskee tappioon ja tuottoon myös hankintakulut, jotka ovat pienten ostojen kohdalla varsin suuria prosentuaalisesti. Tällä hetkellä salkun markkina-arvo on 517€. Itse lasken asian niin, että olen 517€ voitolla, koska ilman osakkeisiin sijoittamista rahat todennäköisesti olisivat menneet johonkin turhuuksiin.

Eilen perjantaina ostin Nordean osakkeita 160€:n arvosta. Tarkoitus oli ostaa tällä kertaa osaketta, josta saa hyvän osinkotuoton keväällä. Lueskelin hieman pörssiuutisia ja tänä vuonna suurimman osingon maksajaksi arvioitiin nimenomaan Nordeaa, joten iskin rahani siihen kiinni. Ostelen nyt todennäköisesti kevääseen asti pelkästään osakkeita, joista saa kohtuullisen osinkotuoton. Toisaalta mieleni tekisi tuutata Sotkamo Silveriin lisää tuohta kiinni, koska se on näyttänyt olevan kokoajan pienessä nosteessa. Mietin itsekseni yksi päivä, että Bitcoin-Kyösti ei tainnut puhua ihan täyttä  paskaa.

Työukko kävi tänään vapaapäivänä painamassa hieman ylitöitä. Aamulla töihin lähtiessä keli olikin melkoine yllätys, autoa täytyi pitää käynnissä lämmityksen täysillä reilut 10 minuuttia, että jään sai rapattua ikkunasta. Ajoradat olivat lisäksi lähinnä luistinratoja, joten tarkkana sai olla. Työkaveri kertoili aamulla, että oli saanut pyöräytettyä autonsa ympäri liukkailla, amatööri sanon minä.

Ps. Kyöstin vieraskynä kirjoitus on tuloillaan lähiaikoina, joten pysykää kanavalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti