tiistai 5. helmikuuta 2019

Lennä Nykäsen Matti, lennä.

Eilisen ikävän suru-uutisen vuoksi julkaisen tänään hieman erilaisen kirjoituksen. Maanantaiaamuna herätessäni jokaisen median pääuutinen oli Matti Nykäsen yllättävä kuolema vain 55-vuotiaana. Lähtö tuli Matille aivan liian aikaisin. Asian puiminen on jatkunut myös tänään eri medioiossa, kuten odottaa saattoi. Median kirjoittelu on ollut pääosin asiallista ja Matin muistoa kunnioittavaa, mutta uutisten kommenttiosioissa ja somessa tapahtuva kirjoittelu ei. Keskustelu somessa on ollut erittäin alhaista, enkä pysty sitä ymmärtämään aikuisilta ihmisiltä. Eräskin nainen twitterissä kirjoitti: "Kuolema ei kyllä tee yhdestäkään naistenhakkaajasta mun sankaria,ei sitten millään." Henkilön taustojen selvittämisen jälkeen ilmeni, että kyseessä on ilmeisesti feminismiä ja anarkismia kannattava henkilö. Muiden ihmisten sometekstejä ja blogeja ahkerasti lukeneena olen ihmetellyt monesti, että miksi juuri feministit ja metoo meuhkaajat ovat aina niitä kaikkein pahimpia yleistäjiä ja kovimpia toisten tuomitsijoita? Lopetin itse someen kommentoinnin jo aikoja sitten, koska asioista keskustelu siellä ei ole mielekästä, aina joku keksii jonkun "muka nokkelan" vastauksen, eikä keskustelu etene mitenkään. Lisäksi joku aina tahallaan käsittää jonkin kommentin väärin tai vetää herneet nenään pienestä huumorista, joten parempi antaa näiden ihmisten meuhkata vain keskenään.

Olen huomannut, että somessa ahkerasti kirjoittavat ovat monesti tosielämässä arkoja ja erittäin epävarmoja itsestään. Monenkaan kanssa ei edes normaali jutustelu meinaa onnistua. Yksi silmiinpistävä "ominaisuus" näissä kirjoittelijoissa on myös se, että he ovat monesti työttömiä. Minusta tuntuu, että somesta on tullut tämän hiljaisen ja ahdistuneen kansanosan kanava purkaa omaa pahaa oloaan. Mielenkiintoista on lukea esimerkiksi rikosuutisten kommentointia, joissa huudetaan tekijälle kuolemantuomiota ja "saunan taakse" kommentteja. Suurin osa näistä huutelijoista on ihan täysiä paskahousuja, jotka eivät varmasti saisi edes sanaa suustaan tavatessaan huutelujensa kohteen. Enkä kyllä ole uutisista tai mistään muualtakaan kuullut, että joku olisi oikeasti sinne saunan taakse viety ja tästä voi jokainen varmasti vetää oman johtopätöksensä näiden somehuutelijoiden elämästä ja sen sisällöstä. Kannattaa aina muistaa, että se loukkaavan kirjoittelun kohde on aina jonkun lapsi,isä,äiti,isoisä,isoäiti,veli tai sisko.

Palatakseni vielä tuohon naistenhakkaaja ja feminismi aiheeseen, olen joskus miettinyt, että kuinka helposti joku ihminen leimataan naistenhakkaajaksi. Eikö meillä pitäisi olla tasa-arvoinen yhteiskunta jossa kummankin sukupuolen lyömistä pidettäisiin yhtä paheksuttavana?Onko naisen lyömättä jättäminen jokin universaali itseisarvo, jota ei missään tilanteessa saa rikkoa? Otetaan kuvitteellinen tilanne,että lähes satakiloinen nainen hyökkää veitsen kanssa 60-kiloisen miehen kimppuun, jätetäänkö tilanteessa lyömättä, ettei tule naistenhakkaajan leimaa otsaan? Feministit ym huutavat kilpaa, että naiset eivät ole miehiä heikompia, mutta kuitenkin tätä omaa heikkoutta naisena korostetaan tilanteissa, joissa siitä on itselle hyötyä. Monesti yritetään saada itselle oikeuksia, mutta ei samoja velvollisuuksia kuin miehillä. En ole ainakaan vielä törmännyt feministiin, joka vaatisi tasa-arvon nimissä armeijaa pakolliseksi molemmille sukupuolille. Itselläni on ystävinä mm rattijuoppoja, naista lyöneitä ja murtomiehiä, mutta en ole koskaan heitä arvottanut näiden yksittäisten tekojen vuoksi, vaikka en toki näitä tekoja hyväksykkään. Elämä on matka, jonka varrella sattuu ja tapahtuu kaikenlaista, heikkoja ovat ne jotka jäävät tällaisiin tapahtumiin rypemään, eivätkä ne jotka nousevat ylös ja jatkavat eteenpäin.


 Tasa-arvosta on tullut keskusteltua useasti monen kaverin kanssa ja lopputulema on ollut aina sama, heikoimmilla tässä yhteiskunnassa ovat nykyään 30-60-vuotiaat valkoiset heteromiehet. Tämä johtuu varmaan siitä, että mikään ryhmä ei koe tärkeäksi tämän ryhmän puolustamista, koska kyseistä kansanosaa pidetään jollain ihmeellisellä tavalla koko yhteiskunnan tukipilarina,jopa itsestäänselvyytenä. Otetaan tähänkin pienoinen esimerkkitapaus, 55-vuotias nainen menee Ghanaan rantalomalle ja maksaa paikallisille nuorille miehille seurasta ja seksistä, tätä naistenlehdet kutsuvat seksuaaliseksi tutkimusmatkaksi itseensä ja rohkeaksi irtiotoksi, kun taas 55-vuotias mies menee Thaimaaseen ja maksaa naiselle seksistä, kyseessä on samojen instanssien silmissä seksuaalinen saalistaja ja sika. 


En itse koskaan henkilökohtaisesti tavannut Mattia, mutta minulla oli hänestä aina sympaattinen kuva. Median antama kuva on harvoin, jos koskaan se koko totuus. Matin kiistattomia saavutuksia ovat kuitenkin viisi olympiamitalia (4 kultaista ja 1 hopeinen), 14 mm-mitalia (6 kultaa, 2 hopeaa ja 6 pronssia) ja 22 sm-mitalia (13 kultaa, 2 hopeaa ja 7 pronssia). Näitä ei häneltä kukaan voi koskaan pois ottaa. Lepää rauhassa mestari.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti