tiistai 9. huhtikuuta 2019

Verokarhun paluu ja Viking lottoa

Yövuorot on nyt lusittu ja muutaman päivän saa jälleen levähtää. Totesin kyllä työkavereille töistä nyt aamulla lähtiessäni, että katsokaa nyt kerran vielä oikein kunnolla, kun vielä siihen on mahdollisuus, koska on suhteellisen varmat numerot illan Viking lotto arvontaan. Minut tuntevat tietävät, että melkoisille ylikierroksille varmasti menisi työukon elämä, jos pankkitilille pamahtaisi muutama ylimääräinen miljoona.

Rahasta puheen ollen, tuli eilen tarkistettua esitäytetty veroilmoitus ja voi helvetti sitä ärtymyksen määrää jälleen kerran. Jäännösveroa, eli suomeksi sanottuna mätkyjä 185€.Pyrin aina siihen, että verotus olisi suunnilleen plus miinus nolla tai hieman tulisi palautuksia, koska A:En luota valtioon ja B: Ylimääräisenä maksetulle verolle ei makseta valtion toimesta korkoa. Tovin tuota paholaisen paperia (tai no nykyäänhän sen näkee vain netistä, mutta ymmärrätte varmaan pointtini) tutkittuani huomasin, että kotitalousvähennykset, sekä omistamaani asunto-osakkeeseen kohdistuneet remonttikulut ym olin unohtanut ilmoittaa. Saman tien helmitaulu pöydälle ja ynnäilemään ykkösiä ja kakkosia yhteen ja lopputuloksena sain tehtyä hyvin vähennyksiä verotukseen. Jännityksellä odottelen jos maksumiehen roolista pääsisinkin saamapuolelle.

Tiistai oli mielenkiintoinen päivä pörssissä teleoperaattoreiden osalta. Kuten edellisestä blogista kävikin ilmi, ostin maanantaina Elisan osakkeita. Vaihtoehtona oli maanantaina myös DNA:n osake, mutta kallistuin kuitenkin lopulta Elisaan. Tiistaina ilmoitettiin, että norjalainen Telenor on ostamassa DNA:sta 54% osuuden. Tämä tietenkin syöksi DNA:n osakkeen rajuun nousuun. Päivän päätteeksi DNA:n osake olikin noussut komeasti 8,63%.

Tähän loppuun ennen kuin vedän villasukat jalkaan ja tuudittaudun höyhensaarille haluan mainita yhden asian. Tutkin hieman netistä, että miten blogilla voi tehdä rahaa ja innostuin eilen päivällä lisäämään blogiini Google adsensen kautta tulevia mainoksia. Ilmeisesti jokaisesta mainoksen klikkauksesta minulle maksetaan joku mitätön summa, mutta rahaa se on sentin tuhannesosakin, sanoisi entinen bitcoin sijoittaja. En kyllä tiedä onnistuiko tuon adsensen käyttöönotto, koska ainakaan vielä tänä aamuna en nähnyt blogissani yhtään mainosta, mutta ehkä Googlen toimesta tehdään vielä jotain blogin tarkistuksia tms. Hyvä asia on se, että mainokset saa otettua blogista pois milloin tahansa, joten mistään kiveen hakatusta päätöksestä ei ole kysymys. Nyt hyvää yötä ja huomenta kaikille,työukko kiittää ja kuittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti